Hålluddsvägen 56

134 38 Gustavsberg

08-572 399 10

Ring oss så hjälper vi er

Mån – Fre: 10:00 – 16:00

Lördag – Söndag: Stängt

Köpa Elbåt

Köp Elbåt Strana 23 i Stockholm

Vi på Sjöbris Marin AB är stolta att vara återförsäljare till elbåten Strana 23 i Stockholm. 

Strana är byggd och utvecklad i Sverige på Orust vilket borgar för mycket hög kvalitet, bakom designen står välkända Mannerfeldt Design Team. 

Elbåten är designad med en mycket social layout för avkopplande dagar med nära och kära utan störande motorljud eller avgaser och är från första pennstrecket ritad för elektriskt drift. Båten drivs av en Pod-motor från Seadrive Electric Drivelines och finns i effekterna 7,5-15KW. Detta räcker för att driva Strana i 8 respektive 14 Knop. Vid en marshfart på 4,5knop är räckviddén med 28kwh (stora batteripaketet) otroliga 100 nm. Styrning av båten sker med Joystik och tack vare att Poden kan svänga 180 grader blir manövereringsegenskaperna helt unika. 

Inga lukter, inga bränslekostnader och maximal manövrerbarhet. Strana visar vägen för ett hållbart liv till sjöss, både över och under ytan.

Köpa elbåt i Stockholm
Elbåtens egenskaper

Elbåtens egenskaper

Elbåten är 7 meter lång och 2,25 meter bred och rymmer plats 6-8 personer ombord. Den har en vikt på ca 950 kg vilket gör det till en smidig båt att hantera med trailer.

Strana 23 kan utrustas med en batterikapacitet på 14 kWh eller 28 kWh. Maxfarten är 8 eller 14 knop beroende på drivlina som är en Sea Drive på 7,5 kW eller 15 kW. Båten har inget externt roder utan man svänger hela poden vilket gör båten otroligt lättmanövrerad. Skrovet är anpassat för eldrift och för att ha minsta möjliga miljöpåverkan samt energiförbrukning. Det effektiva skrovet är tillverkat i glasfiber och anpassat för räckvidd före fart. Båten har en teoretisk räckvidd på hela 200 sjömil. Strana 23 uppmärksammades medialt efter att ha kört hela Göta kanal på endast en laddning!

Laddning följer den europeiska laddstandarden för elbilsfordon och laddas med Typ2-kontakt upp till 16A. 

Strana erbjuder gott om plats för sol och bad för ett sällskap på 6-8 personer med solbädd bak och möjlighet att även bädda solbädd/säng fram med iläggskiva. Alternativt sitter man bekvämt runt bordet fram. Det finns även möjlighet att fälla upp kapell över sittgruppen, perfekt om man vill ha det vindstilla eller om det börjar regna.

Appfunktion till elbåten

En elbåt med enkel styrning via en speciellt framtagen app. När du kör elbåten visas räckvidd, energiförbrukning och direkt i appen. Laddningen styr du smidigt på distans via appen när båten ligger i hamnen. Via appen går det också att ge tillgång till fler personer om man exempelvis delar båtägandet med någon annan. 

Strana styrs med en joystick istället för en vanlig ratt. Styrningen sker i mitten av båten och det är bara att peka med joysticken dit du vill att båten ska köra. 

Strana är en elegant elbåt där du inte behöver göra några kompromisser när det kommer till miljö och klimat. En elbåt av hög kvalitét som tar din fram på sjön. Tänk på miljön och välj ett hållbart alternativ – Elbåten Strana

Appfunktion till elbåten