Elbåt

Återförsäljare till elbåt Strana

Vi på Sjöbris Marin AB är stolta återförsäljare till elbåten Strana. Strana är en motorbåt som är helt eldriven och bidrar därmed inte till föroreningar. När man kör denna elbåt så slipper man störande motorljud och kan njuta av naturen och omgivningen till fullo. Framtagen för härliga äventyr på havet där gemenskap står i fokus.

Elbåten är utvecklad, designad och tillverkad i Sverige. Designen står Ted Mannerfelt på legendariska Mannerfelt Design Team bakom. Mannerfelt Design Team har lång erfarenhet av att bygga tävlingsbåtar och vet hur man designar ett skrov anpassat för eldrift. Strana Electric Boats är en del av Orust e-Boats AB.

Strana visar vägen för ett hållbart liv till sjöss, både över och under ytan.

Sjöbris Marin är återförsäljare till elbåt Strana
Elbåtens egenskaper

Elbåtens egenskaper

Båten är 7 meter lång och 2,25 meter bred och det får plats 6-8 personer ombord. Båten har en vikt på ca 950 kg eller ca 600 kg exklusive drivlina och batterier. Elbåten har ett batteri på 14 kWh eller 28 kWh. Maxfarten är 8 eller 12-15 knop beroende på drivlina som är en Sea Drive på 7,5 kW eller 15 kW. Skrovet är anpassat för eldrift och för att ha minsta möjliga miljöpåverkan samt energiförbrukning. Det effektiva skrovet är tillverkat i glasfiber och anpassat för räckvidd före fart. Båten har en teoretisk räckvidd på hela 200 sjömil eller ca 37 mil vid en hastighet av 5 knop. 

Elbåten klassas in som en fritidsbåt och erbjuder gott om plats för sol och bad på akterdäcket. Fram i båten finns det en soffgrupp med bord. Bordet i fören kan fällas ner till höjden av soffgruppen, vilket bildar ytterligare solplats. Det finns även möjlighet att fälla upp kapell över sittgruppen, perfekt om man vill ha det vindstilla eller om det börjar regna. 

Ladduttaget följer den europeiska laddstandarden för elbilsfordon och laddas med Typ2-kontakt som blir allt vanligare.

Appfunktion till båten

En elbåt med enkel styrning via en speciellt framtagen app. När du kör båten visas räckvidd, energiförbrukning och sjökort direkt i appen. Laddningen styr du smidigt på distans via appen när båten ligger i hamnen. Via appen går det också att ge tillgång till fler personer om man exempelvis delar båtägandet med någon annan. 

Strana styrs med en joystick istället för en vanlig ratt. Styrningen sker i mitten av båten och det är bara att peka med joysticken dit du vill att båten ska köra. 

Strana är en elegant elbåt som där du inte behöver göra några kompromisser när det kommer till miljö och klimat. Tänk på miljön och välj ett hållbart alternativ – Elbåten Strana!

Appfunktion till elbåten